Calvados Christian Drouin

Frankrike/Calvados

Familien Drouin begynte med calvadosproduksjon i 1960. Da kjøpte Christians far eiendommen Fiefs Sainte-Anne. Sammen med superdestillatøren Pierre Pivet la Drouin grunnlaget for produkter som i dag kan smykke seg med nærmere tre hundre medaljer. Parallelt med egen produksjon ble eldre calvados kjøpt fra andre produsenter, noe som gjør at en i dag har calvados tilbake til 1939 i kjelleren.
I 1969 ble sønnen Christian med på laget og ti år senere kom de første produktene på markedet. Calvadosen med merkenavnet Coeur de Lion ble raskt etterspurt og på begynnelsen av 90-tallet ble lokalitetene for trange. En annen eiendom ble innkjøpt og døpt Coeur de Lion. I dag er Christian Drouin størst av calvadosprodusentene i mellomklassen med 120 000 flasker per år.
- Vi trives med den størrelsen vi har og har ingen intensjon om å bli større, sier Christian Drouin, som i hovedsak selger produktene sine til de beste vinhandlerne og restaurantene - både i og utenfor Frankrike.
Calvadosprodusenten Christian Drouin er kjent for å følge gamle tradisjoner med det mål å produsere calvados av ypperste kvalitet. Dette gjøres blant annet ved å bruke de opprinnelige eplesortene rundt byen Pont l''Évêque samt lokal produksjonserfaring ved framstilling av calvados. Produksjonen foregår på eiendommen Coeur de Lion, som jo betyr betyr løvehjerte, i hjertet av Pays d''Auge - kjent som området der den mest ettertraktede calvadosen har sitt opphav.
For vel 800 år siden, i 1199, ble kong Richard den første - også kalt Løvehjerte, dødelig såret av en armbrøstpil i Châlus i Frankrike. Mens legemet ble ført tilbake til England, ble hjertet begravet i katedralen i Rouen, hovedstaden i Normandie.
Coeur de Lion har adresse i Pays d''Auge, og Calvadosen er produsert av epler og pærer fra Domfrontais og epler fra Pays d''Auge, men til forskjell fra de andre topprodusentene benytter Drouin brukte sherry- og portvinsfat til lagringen.
Nye fat er tanninrike og slike fat benyttes kun i tre uker. Deretter tappes calvadosen over på brukte sherry- og portvinsfat. Unntaket er calvados med betegnelsen Hors d''Age. Her tilsier reglementet at en kun skal bruke gamle calvadosfat, forteller Drouin.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.