Sazerac

Sazerac er en absolutt klassiker som beklageligvis ofte gjøres feil. Både metode og ingredienser går ofte i ball. Den definerende delen av en Sazerac er den enkle metoden som involverer 2 nedkjølte old-fashion glass, men først til bakgrunnshistorien..

Sazerac cocktailen dukket først opp runt 1850.  Den ble oppkalt etter Cognac-brandet Sazerac de Forge et Fils, som var hovedingrediensen i denne resepten. Da Phylloxera epidimien utraderte store deler av Europas vingårder på 1860-tallet, ble Cognac i en lang periode svært vanskelig å oppdrive. Derfor er det mange som den dag i dag bruker rug whiskey eller borboun når de lager en Sazerac, men for tradisjonalisten, og de som vil gjøre den korrekt, så er det altså Cognac som skal brukes.

Ingredienser:

5 cl Cognac
1 cl absinthe
1 brun sukkerbit
2 «dæsjer» med cocktail bitters
1 sitronzest (en strimmel med sitronskall)

Fremgangsmåte:

  • Ha absinthe og knust is i det ene av de to glassene og fyll dette så opp med knust is. Rør rundt og sett dette til side. Legg sukkerbiten i det andre glasset og dynk denne med bitters og litt vann før du knuser den med den flate enden av en barskje (eller bruk en teskje om du ikke har barskje). Ha i Cognac og fyll dette glasset med isbiter. Rør godt rundt for å kjøle ned.
  • Kast ut absinthe og knust is fra glass nr 1 før du siler innholdet i glass 2 over i det nå absinthe-vaskete og avkjølte glasset. Garner med sitronzest.

En ekte klassiker har dukket opp på kinolerrete minst en gang, og i «Live and Let Die», James Bond filmen som kom ut i 1973, bestiller Bond sin CIA-kollega Felix Leiter to Sazerac.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.