HJEMMEBARTENDEREN, COVID-EDITION
I en tid hvor de store ansamlingene må vente, kan hjemmebartenderen øve seg, finne nye favoritter og kanskje overraske de/den man er glad i med en liten Chocolate Martini cocktail mens vi kikker ut gardinen og venter på å få lov til å invitere til større sammenkomster. Den tiden vil selvsagt komme tilbake. I mellomtiden håper vi å kunne gi tips og inspirasjon i det som vi jo alltid anser som mørketiden her til lands. Vi vil derfor hver uke frem til nyttår legge ut et par cocktailoppskrifter som passer til årstiden vi er inne i.
Husk alltid å drikke med måte, og vær ansvarlige også hjemme.
Chocolate Martini
Ingredienser:
3 cl Vodka (prøv gjerne en vanilje eller karamellsmaksatt variant)
3 cl Kakaolikør
Kakaopulver og kokesjokolade til garnityr
Utstyr:
Martiniglass
Røreskje (eller en vanlig skje)
shaker (eller et høyt glass. Syltetøyglass funker fint)
Strainer (kjøkkensilen man sikter mel i funker den også)
Fremgangsmåte:
Kjøl ned glassene. Har man plass i frysen eller i kjøleskapet så sett dem gjerne der en halvtimes tid. Hvis ikke fyll glass/ene med isbiter og sett dem til side mens man gjør følgende;
Ha litt kakaopulver, eller sjokoladepulver på et tefat (bland evt inn litt brunt sukker etter smak)
Fyll en shaker med isbiter (husk at ferske isbiter må til, ikke halvsmeltede som går i oppløsning før man er halvveis)
Hell over vodka og kakaolikør. Rør rundt uten å knuse isbitene. Man skal bare kjøle ned væsken.
Kast ut isbiter av de nå kalde glassene (eller ta dem ut av frys/kjøl) og snurr kanten av glasset i kakao/sjokopulveret slik at man får en liten kant med kakao rundt.
Sil væske over i glasset og garner med litt revet mørk sjokolade.
Nyt. Med måte. Lykke til