Aperitivo

Aperitivo – Smaken av Italia – Aperitiff på italiensk vis

Italia vi savner deg. Vi savner lidenskapen, Colosseum i Roma, shoppingen i Milano, det azurblå vannet som omkranser Capri og så mye mer. Noen av oss savner til og med å kjenne pulsen øke bak rattet på en leiebil i Italia, men mest av alt savner vi nok smaken av Italia. Det kan vi heldigvis gjøre noe med!

Aperitivo. Smak litt på den. Aperitiff på italiensk vis. Altså mer enn bare en drink før middag. Det er sosialt. Det er noe lett å bite i, og noe godt i glasset.

Aperitivoen som tradisjon har sitt utspring i Milano, men finnes over hele støvel-landet. Aperitivo konseptet har også slått rot her på berget, og i hovedstaden tilbyr fler av barene på aperitvo aftener, hvor man byr på italienske småretter sammen med vaskeekte italienske cocktails.
De italienske skinkene, ostene og olivene er et kapittel for seg, men her har man noen enkle og tradisjonelle italienske cocktails man kan glede både seg selv og gjestene med:

Starlino Tonic
5 cl Aperitivo
Topp med Fever-Tree Indian eller Mediterranean Tonic
Fyll et glass (gjerne et stettglass) med is. Ikke vær gnien på isen. Fyll glasset.
Tilsett 5 cl av valgfri italiensk aperitivo og fyll opp med tonic. Garner med en skive blodappelsin eller rosa grapefrukt. Nyt smaken av en italiensk sommerdag på en piazza i Milano.

Starlino Royal
5 cl Aperitivo
2 cl grapefrukt eller appelsinjuice
Prosecco
Følg framgangsmåten over, men bytt ut tonic med prosecco for en dekadent soldag ved Gardasjøen

Negroni
2 cl Gin
2 cl italiensk bitter
2 cl Vermouth Rosso
Cocktailen som bærer navnet til Grev Camilio Negroni er både enkel og smaksrik.
Like deler av hver av de tre ingrediensene helles over is i et old fashion (rocks) glass. Garner med en appelsinskive for en adelig opplevelse.

Capri di Tonic
Få drikker er mer italiensk en limoncello. Denne sitronlikøren som annenhver bestemor sør for Roma har sin egen oppskrift på. Er base for en forfriskende italiensk starter.
5 cl Limoncello
Fever-Tree Mediterranean Tonic
Fyll et longdrinkglass (man kan bruke stettglass om man synes det er penere) med isbiter. Tilsett limoncello’en og fyll opp med tonic. Rør rundt en gang før man garnerer med en sitronskive og tenk på sjøen langs kysten av Sorrento

Calabria-Torino
En tvist på klassikeren Milano-Torino. For de som ønsker litt mer dybde i drinken sin.
3 cl Amaro
3 cl Vermouth Rosso
Fyll et old fahionglass med is. Hell over ingrediensene. Rør rundt og garner med en appelsinskive. En smaksrik cocktail i tråd med det calabresiske kjøkkenet som har gitt oss N’duja pølsen (den myke spicy! pølsen fra en Pizza Diavola). Det er lov å drømme seg vekk til en lat sommerkveld på sørkysten av Calabria, med utsikt mot Sicilia.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.